Søk i artikler

Populære tags

Studenter dropper ut fordi de ikke har råd til å være i praksis

02.11.2018

Manglende tilrettelegging for studenter i praksis gjør at mange dropper ut, advarer Marina Abrahamsen, i denne ukas hjertesak.

Rekordmange velger yrkesfag

26.07.2018

Halvparten av elevene som skal begynne på videregående opplæring til høsten har valgt yrkesfag, viser nasjonale inntakstall.

Fagforbundet Ung krev fleire læreplassar

22.05.2018

2018 er Yrkesfagas år, og Noreg manglar fleire tusen gode fagarbeiderar. Pengane har me, ta grep no!

Det du ikke vet, kan du ha veldig vondt av

04.10.2017

I skolebøkene er arbeidslivets plikter og rettigheter kuttet ned til et par sider. Hvordan kan unge vite hva de har rett på og hva som kreves av dem når de går ut i sin første jobb, spør Christina Beck Jørgensen.

Lovfest retten til lærlingplass

16.12.2016

Jeg vil at Norge skal ha verdens beste fagarbeidere, også i framtida. Det er ikke et spørsmål om midler eller ressurser, men om politisk vilje, skriver Linn-Elise Øhn Mehlen i denne ukas hjertesak.

Forskere overså barne- og ungdomsarbeidere

30.09.2016

Barne- og ungdomsarbeidere ble utelatt da forskere la fram nye funn om kvaliteten på barnehagetilbudet for 0–3 åringer. – Pinlig, sier leder av Fagforbundet, Mette Nord, til Dagsavisen.

Hauglie med ny ungdomsgaranti

20.05.2016

I stortingsmeldingen om det nye NAV ønsker arbeidsminister Anniken Hauglie mindre personkontakt og mer chat, og vil samtidig garantere at unge under 30 ikke blir utenfor jobb, skole eller annen aktivitet i mer enn åtte uker.