Søk i artikler

Billett til deltidsledighet i det offentlige

21.02.2018

I Norge er et fagbrev i helsefag blitt en billett til deltidsledighet. Forstå det den som kan, skriver ungdomstillitsvalgt Odd Martin S. Markussen.

Noen unge trenger bare å bli hørt

14.02.2018

Ungdom faller ikke ut av arbeidslivet fordi de er late og heller vil ligge på sofaen. Årsakene er mange og de er alvorlige, skriver Christina Beck Jørgensen i denne ukas hjertesak.

Helsefagarbeidere utdannes til ledighet

03.05.2016

Vi hører stadig om samfunnets skrikende behov for flere ansatte i helse- og omsorgssektoren. Derfor var det en overraskelse å gå fra en fast og hel stilling som lærling, til arbeidsledig ferdigutdanna, skriver Ummu Aylin Saracoglu i denne ukas hjertesak.

Unge Venstres høyrepopulisme

12.04.2016

Med sitt forslag om «innslusningslønn» ønsker Unge Venstre å tilby dårligere lønn til flyktninger og personer som har stått lenge utenfor arbeidslivet. Det kalles sosial dumping, svarer Fagforbundet Ung.

Tøft arbeidsmarked? Del din historie!

07.04.2016

Er du ung arbeidstaker og sliter med å få fast jobb? Da vil forskningsinstituttet NOVA høre fra deg.

Vage løfter til ungdommen

07.10.2015

Studentvelferd, lærlingsatsning og flere unge ut i jobb. – Tanken er nok god, men gjennomføringen er ufokusert og planløs. Tar regjeringa ungdomsledigheten på alvor, spør Christina Beck Jørgensen, leder av Fagforbundet Ungdom.

Setter ungdom ut på anbud

23.05.2014

Arbeidsminister Robert Eriksson vil sette arbeidsledig ungdom ut på anbud. Men problemet blir ikke borte selv om du feier det under teppet, skriver Saman Al-Dehesi.