INNSJEKK: Tørt og fint under teltet, men åpningen av årets sommerkonferanse ble flyttet inn.

Foto: André Thingvold Boberg

Regntung åpning av sommerkonferansen

Regnvær til tross, smilene var både varme og brede da Fagforbundet Ung sparket i gang årets sommerkonferanse på Sundvolden.

Facebook  /   Twitter

– Det er veldig godt å bli invitert hit. Ungdommen er ikke bare framtida, ungdommen er også nå, sa nestleder i Fagforbundet, Odd- Haldgeir Larsen, da han åpnet sommerkonferansen sammen med forbundets andre nestleder, Sissel Skoghaug.

Fagforbundet Ungs sommerkonferanse holdes i år på Sundvolden hotell i Buskerud, med over 200 deltakere mellom 18 og 30 år.

Viktig å samarbeide med ungdommen

Det må ha vært en glipp i planleggingen tillot regnværet å tvinge konferanseåpningen inn under tak, men det våte været stoppet ikke de entusiastiske nestlederne i å lovprise ungdommen.

LOVPRISET UNGDOMMEN: Nestledere i Fagforbundet, Odd-Haldgeir Larsen og Sissel Skoghaug, var glade for å kunne åpne Fagforbundet Ungs sommerkonferanse. (Foto: Martine Grymyr)

– Ved å sette tannhelse i handlingsprogrammet har Fagforbundet Ung nok en gang vist at dere kan sette dagsorden. Det er derfor det er viktig at vi samarbeider med ungdommen, sa Larsen.

Les også: Her er årets kostymetema

Mens Skoghaug pekte på dagens mange politiske utfordringer, kom Larsen med løsningen: Fagbevegelsen, selvsagt.

– Hvis ikke Fagforbundet er de som skal stå fast og last i disse tider, hvem skal da gjøre det?

Sommerens høydepunkt

De kommende dagene skal Fagforbundets ungdom boltre seg i et innholdsrikt program, med smakebiter av både det faglige, politiske, kulturelle og det sosiale.

ALLSANG: Leder og nestleder av Fagforbundet Ung, Christina Beck Jørgensen og Mats Monsen, dro i gang allsang med Syng høyt kamerater. (Foto: Martine Grymyr)

For leder Christina Beck Jørgensen er sommerkonferansen et ubestridt høydepunkt.

Les også: Sniktitt på årets sommerkonferanse

– Jeg glemmer aldri mitt første år. Det føles ut som det er mer enn seks år siden, men det var mitt første ordentlige møte med en gjeng og en plass som skulle bli en viktig del av sommeren fremover. Første konferansen min kjente jeg tre eller fire personer, og de igjen virket som kjente halvparten av de som var på konferansen. Allerede før middagen på fredagen følte jeg at jeg også kjente halve konferansen. Jeg har mange gode minner fra årene sammen med dere, og flere skal det bli, sa Jørgensen fra talerstolen.

ÅPNET: Leder av Fagforbundet Ung, Christina Beck Jørgensen, ønkser velkommen til de over 200 deltakere og gjester skal tilbringe helga sammen på Sundvolden hotell. (Foto: Martine Grymyr)

Hva synes du?